

## Maternal and Child Health Advisory Task Force Friday, August 11, 2023 9:30 a.m. to 11:30 a.m.

## **WebEx Meeting**

The duties of the Maternal and Child Health (MCH) Advisory Task Force are to review and report on the health care needs of mothers and children; review and report on MCH services provided to mothers and children; review and report to the commissioner program guidelines and criteria essential to providing an effective MCH program to low-income populations and high risk persons; make recommendations to the commissioner for the use of other federal and state funds available to meet MCH needs; make recommendations to the commissioner of health on priorities for funding MCH services (prenatal, delivery, postpartum; comprehensive health care; adolescent health; family planning; preventative dental; services for children with special health care needs; and any other services that promote the health of mothers and children); and establish in consultation with the commissioner statewide outcomes that will improve the health status of mothers and children. (MN Statute 145.8811)

## **AGENDA**

	AGENDA ITEM	TIME	SPEAKERS
I.	Welcome/Introductions and Chair Remarks  Introductions (including new members) meeting announcements, approval of June minutes, approval of August agenda	15 min. 9:30-9:45	Sameerah Bilal-Roby, Chair- elect
II.	CFH Updates	10 min. 9:45-9:55	Noya Woodrich, CFH Division Director
III.	Work Plan Committee Update	10 min. 9:55-10:05	Work Plan Committee Member
IV.	Betty Hubbard MCH Leadership Award Committee Update	10 min. 10:05-10:15	Betty Hubbard Award Committee Member
V.	I-MOM Perinatal Task Force Subcommittee Updates	10 min. 10:15-10:25	I-MOM Task Force Subcommittee member
	5-MINUTE BREAK		
VI.	How to Become a More Effective Group Discussion	20 min. 10:30-10:50	Sameerah Bilal-Roby, Chair- elect
VII.	Mentorship/Engagement Discussion	10 min. 10:50-11:00	Task Force Members
VIII. Member News and Issues  Notes:  Share information about issues of interest to Task Force members, including recent successes, future issues, or committees on which you serve. This is your time to share		30 min. 11:05-11:30	Task Force Members

		AGENDA ITEM	TIME	SPEAKERS
IX.	Adjourn			